تحلیل روزانه بازار آهن | یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۲۳

 

تحلیل روزانه بازار آهن – یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۲۳

بازار ارز سیر افزایشی داشت و با وجود تعطیلات رکورد تاریخی قیمت دلار شکسته شد و به بیشترین حد رسید. با اینکه آخر هفته گذشته قیمت دلار روی کانال ۴۴ هزار تومان معامله میشد. اما در پایان روز با افزایش تقریبا ۸۰۰ تومانی حدود ۴۵ هزار و ۳۱۰ تومان مبادله شد.

 

تحلیل روزانه آهن آلات در بازار داخل

بسیاری از تولیدکنندگان قیمت میلگرد آجدار را در روز پنجشنبه حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش دادند اما در عین حال برخی نیز همچنان قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند. گفتنی است در یک ماه گذشته قیمت میلگرد نزدیک به ۱۴ درصد افزایش قیمت داشته است، به این صورت که از کانال ۱۹ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان رسیده است؛ به عنوان نمونه میلگرد آجدار سایز ۱۴ در یک ماه گذشته ۱۹ هزار و ۴۳۰ تومان اعلام شد اما در پایان هفته گذشته ۲۲ هزار و ۱۷۶ تومان تخمین زده شده است .

همچنین قیمت روز نبشی و ناودانی نیز در برخی از شرکت‌ها ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایشی قیمت داشت و در شماری از کارخانه‌ها هم ثابت بود. در یک ماه گذشته بهای انواع ناودانی از ۲۱ هزار و ۸۶۷ تومان در هر کیلو به ۲۳ هزار و ۱۵۵ تومان رسیده است که بیانگر رشد ۵/۸ درصدی نرخ این محصول است. قیمت پروفیل نیز در بسیار از بنگاه‌ها ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایشی بود و قیمت لوله صنعتی، داربستی و سایر لوله‌ها نیز بین ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش داشت. در یک ماه اخیر پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر از کانال ۲۷ هزار تومان به محدوده ۳۴ هزار تومان افزایش قیمت داشته که بیانگر رشد ۲۲ درصدی نرخ این محصول است.

قیمت انواع ورق سرد و گرم نیز رشد قابل توجهی داشت و قیمت روز ورق سیاه بیش از ۱۰۰۰ تومان افزایش یافت. همچنین نرخ روز تیراهن نیز در برخی شرکت‌ها اعلام نشد اما هر شاخه تیرآهن در برخی بنگاه‌ها بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت.

 

آیا میدانید دربازار داخل چرا آهن آلات گران است ؟؟؟؟؟؟

با وجود چند روز تعطیلی که در یک ماه جاری داشتیم، کلیه بازارهای مالی تقریبا بدون توجه به آن، سیر صعودی خود را حفظ کرده است و افزایش قیمت‌ آهن آلات در اغلب زیرمجموعه‌های بازار به صورت روزانه مشاهده می‌شود. یکی از عمده‌ترین دلایل تحریک نرخ اهن کاهش حجم عرضه آهن اسفنجی در بازار داخلی است که از قطعی انرژی و کمبود مواد اولیه نشأت می‌گیرد؛ همچنین ادامه التهابات و روند افزایشی نرخ دلار نیز از دیگر عوامل مؤثر بر رشد نرخ آهن است.

باید اعلام کرد سیر صعودی نرخ شمش بلوم ایران در بازارهای صادراتی و نیز حمایت بازارساز از روند صعودی قیمت آهن آلات با حذف محدودیت سقف قیمت جهانی در معاملات بورس کالا و تعیین نرخ پایه عرضه براساس معاملات اعتباری از دیگر دلایل تحریک قیمت‌ها در بازار فولاد داخلی به شمار می‌رود.

منبع : گردآوری و انتشار : دیجی آهن